Nieuws

Reis naar San Francisco met Task Force Health Care

Van zondag 5 t/m vrijdag 10 november heeft Freda Vasse van Frenetti deelgenomen aan de Digital Health Mission to San Francisco, California, US. Deze handelsmissie werd georganiseerd door Task Force Health Care en NextHealth.co, met support van InnovationQuarter, Amsterdam Trade en OostNL.

Dit zijn de vervolgstappen van Frenetti met als doel de Professionaliteitscan en de Zorgzwaartescan in te zetten in Amerika. We vinden het fantastisch dat Task Force Health Care Frennetti als partner wil ondersteunen en faciliteren bij het internationaliseren.

Doel van de reis was een verkenning van de samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse bedrijven die actief zijn binnen de gezondheidszorg. De reis was gericht op: groeiende bedrijven en kennisinstituten die actief zijn in de gezondheidszorgsector, met name diegenen die zich richten op de volgende expertisegebieden:

 • eHealth / Digital Health: Slimme oplossingen om informatie, financiën en medicijnen beter en efficiënter te gebruiken. Diensten en technologie om patiëntbewaking op afstand mogelijk te maken; betere verspreiding van informatie en betere toegang tot gezondheidsdiensten, overleg op afstand en telegeneeskunde.
 • Mobility & Vitality: Slimme producten en diensten die zijn ontworpen om gehandicapte én vitale burgers te stimuleren en te faciliteren om actief te zijn en te blijven.

De deelnemende bedrijven waren:

 • Braincarta
 • Forcare
 • Frenetti
 • Hippus
 • NewCompliance
 • Rathenau Insituut
 • Topic
 • Bayards Heliport Solutions

Hieronder enkele foto’s van de reis:

Maandag 6 november

 

Presentaties bij Elks Lodge Palo Alto

Foto links: Presentatie bij Elks Lodge Palo Alto over: ‘the US (Digital) Healthcare Ecosystem’ door Matthew Holt, Co-Chairman van Health 2.0. Foto rechts: Presentatie van Rocky Allen, Regional Manager US van Bayards bij Elks Lodge Palo Alto.

Bezoek aan San Mateo Medical Center

Foto links: Presentatie van Dr. Michael Aratow, Chief Medical Information Officer, over Digital Health Innovation, Data Management, Workflow, and Tools. Foto rechts: Freda Vasse van Frenetti pitcht de Professionaliteitscan.

Bezoek aan het consulaat

Deze foto’s zijn genomen op het consulaat in San Francisco. Het bezoek aan het consulaat werd georganiseerd door Karin Louzada, Senior advisor for innovation, technology and science. Op de eerste foto is the Dutch delegation van TFHC te zien, dit zijn de TFHC-leden die meegingen tijdens deze mission naar San Francisco.

De overige foto’s zijn genomen tijdens de Dutch Digital Health Night op het consulaat. De laatste foto toont de panelleden panel van de paneldiscussie: “Setting up a (Digital) Health business in the US”:

 • Karen van Ruiten, Dutch Ministry of Health, Innovation Lead
 • Jeroen Brouwer, Business Development Director Philips, Investor HealthTech Capital
 • John Carrigg, Ear, Nose & Throat Doctor
 • Rick Beberman, Digital Health Investment expert

Dinsdag 7 november

Bezoek aan El Camino Hospital

De dag begon met een bezoek aan El Camino Hospital in Mountain View, California.

Bezoek Stanford University en Biodesign

Op bezoek bij BioDesign bij het Standford University Hospital in Stanford, California.

Presentatie bij BioDesign over ‘needs based problem solving’ door Vivian de Ruijter, Biodesign Fellow & Eric Kramer, Biodesign Innovation Fellow.

Bezoek aan Stanford Hopital en een tour door het Lucile Packard Children’s Hospital van Stanford.

Woensdag 8 november

Bezoek aan Kaiser Permanente HQ

Presentatie over “KP’s organizational structure, care delivery model, and technology” door Cecilia Oregón Echeverría, Senior Director for Public Policy, Strategy & Operations KP IHP en Murray N. Ross, Vice President Kaiser Foundation Health Plan, Inc. and Director Kaiser Permanente Institute for Health Policy (KP IHP).

Meetup bij Kellogg Alumni Club

Meetup: Healthcare Innovation Panel & “Call for Advisors” Startup Mixer georganiseerd door de Kellogg Alumni Club of the San Francisco Bay Area. Het alumni-netwerk van de Kellogg School of Management is uitgebreid en responsief – meer dan 55.000 man sterk, in 113 landen, verspreid over alle denkbare sectoren en ondernemingen.

Donderdag 9 november

Bezoek aan UCSF Benioff Children’s Hospital

Waarom deze reis?

De San Francisco Bay Area herbergt een van ‘s werelds meest ontwikkelde en dynamische ‘digitale health’ ecosystemen. Deze missie geeft in korte tijd een goed inzicht in de Amerikaanse ‘Digital Health Market’ en breng Frenetti in contact met relevante partners.

Het was dan ook een interessante en boeiende reis. Met dank aan Mieke Flierhuis – Programma Manager van TFHC, Maarten den Braber – oprichter van Nexthealth en Sasja Heijman – Accountmanager Life Sciences & Health van InnovationQuarter.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …