Nieuws

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en watergezant Henk Ovink.

De Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) organiseert deze handelsmissie in samenwerking met Task Force Health Care en zakelijk missieleider Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Bedrijven uit de volgende sectoren nemen deel aan deze handelsmissie:

  • Life Sciences & Health (LSH)
  • Robotics/ AI
  • Climate Resilience

Over Boston

Boston geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 18 van ’s werelds 20 grootste biotechbedrijven zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten.

De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 Van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad. Onder andere het aan de Harvard Medical School verbonden Massachusetts General Hospital en het Brigham & Women’s Hospital.

De stad heeft het streven om niet alleen de best mogelijke zorg te leveren, maar ook om de stijging van de zorgkosten te beperken. Dit zorgt voor een grote belangstelling voor digitale innovaties in diagnose, behandeling en informatie-uitwisseling.

Bekijk hier het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)

Bekijk hier informatie over Frenetti uit het mission booklet (pdf, Engelstalig)

Redefining Nursing Skills for Artificial Intelligence and robotization in health care

Frenetti participates in an international NursingAI consortium. The NursingAI project will analyze and forecast the types of skills and competencies needed by health care professionals, especially nurses. By gaining insight of needed competencies and skill, curriculums for trainings and education programs can be enhanced to the actual needs concerning ICT competencies.

Lees meer

Frenetti Online live vanaf 1 augustus

Per 1 augustus werkt Frenetti met een nieuw, eigen platform voor het faciliteren van de Frenettiscan. Frenetti Online is een meet-, leer- en optimalisatiesysteem voor continue professionele ontwikkeling, teamsamenstelling en het deels in kaart brengen van de complexiteit van zorg.

Lees meer

Presentatie Frenetti bij Radboudumc

De Radboudumc Health Academy organiseerde op 17 mei jongstleden de scholing: Palliatieve zorg – intuïtie, wijsheid of wetenschap? Deze dag werden meerdere lezingen, discussies en interactieve sessies georganiseerd voor zorgprofessionals werkzaam binnen de Palliatieve zorg. Freda Vasse van Frenetti was uitgenodigd om te spreken over de Professionaliteitscan.

Lees meer

Isala ziekenhuizen organisatiebreed gestart met de Professionaliteitscan

Het Isala ziekenhuis is in maart 2018 gestart met de Professionaliteitscan. Isala is een ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De scan wordt organisatiebreed ingezet voor een groot deel van de Isala verpleegkundigen in de vestigingen Zwolle en Meppel. De Professionaliteitscan maakt onderdeel uit van het project ‘Verpleegkundigen Nieuwe stijl 2020’. Isala richt zicht op de toekomst en de transitie richting functiedifferentiatie.

Lees meer

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …

Frenetti on a healthcare mission to Houston and Austin

Frenetti joins Task Force Health Care on a healthcare mission to Texas, USA. Together with other companies that are active …

Redefining Nursing Skills for Artificial Intelligence and robotization in health care

Frenetti participates in an international NursingAI consortium. The NursingAI project will analyze and forecast the types …