Nieuws

Nieuwe werkconferentie gepland op 24 maart aanstaande

Op 4 november 2016 organiseerden wij onze eerste werkconferentie. Dit heeft een eerste concept Handreiking mbo- en hbo-normering opgeleverd en feedback voor het aanscherpen van de Professionaliteitscan. Op 24 maart 2017 organiseren wij een vervolg werkconferentie m.b.t. de Professionaliteitscan voor Verpleegkundigen. Deze werkconferentie zal zich richten op de verdere uitwerking van de Handreiking voor de mbo- en hbo-normering c.q. doelstelling.

Inhoud werkconferentie 24 maart

Voorafgaand aan de werkconferentie van 24 maart wordt het complete Professionaliteitscan assessment toegestuurd aan de genodigden. We vragen ze om de Content Validity Ratio (CVR) en Content Validity Index (CVI) in te vullen. Deze input wordt verzameld en geturfd om daar vervolgens mee aan de slag te gaan op 24 maart. Het doel van deze bijeenkomst is om gewichten aan de verschillende items te hangen. Zoals welke items in de Professionaliteitscan noodzakelijk zijn per doelgroep mbo en hbo en welke mogelijk minder relevant zijn.

Deze output gaan we samenbrengen met de output van 4 november. Op deze manier krijgen we wellicht een (nog) duidelijker beeld van het onderscheid tussen MBO en HBO verpleegkundigen, de positionering en het samenspel van beide om in de eigen organisatie mee aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast kan het ingrediënten bieden voor het ontwikkelen van een Verpleegkundig Volwassenheidsmodel (VVM).

Sprekers

Prof. dr. Marieke Schuurmans (UMCU/HU), Prof. dr. Petrie Roodbol (UMCG) en de heer Niels Oerlemans (NVZ) zullen o.a. deze dag aanwezig zijn om te spreken, mee te denken en te discussiëren.

Genodigden

Genodigden zijn bestuurders, hoogleraren, managers, hoofden, VAR leden, verpleegkundigen, HR- en opleidingsfunctionarissen uit de ziekenhuizen, VVT en Revalidatiecentra die de Professionaliteitscan op dit moment in hun organisatie inzetten, van plan zijn dit te doen en andere geïnteresseerden, waaronder deelnemers van het LOOV – vertegenwoordigers van de Hogescholen -, ROC’s en beroepsverenigingen.

Alle genodigden hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen.

Locatie en tijd

Locatie van de werkconferentie: Descartes-centrum – UMC Utrecht, Bolognalaan 48 in Utrecht. U vindt het Descartes-centrum op de elfde verdieping van het Matthias van Geunsgebouw, op loopafstand van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Tijd: 9:30 – 13:00 uur. Inloop vanaf 9.00 uur.

Het programma volgt.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …