Nieuws

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en watergezant Henk Ovink.

De Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) organiseerde deze handelsmissie in samenwerking met Task Force Health Care. Zakelijk missieleider was Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. Deze handelsmissie is erop gericht om internationaal samenwerken te faciliteren en te bevorderen.

Frenetti nam deel aan het LSH digital care and e-health programma, dat was samengesteld voor circa 43 organisaties die vanuit deze sector de handelsmissie bijwoonden.

Korte samenvatting van deze handelsmissie

Het was een interessant en vol programma waarbij de gezondheidszorg vanuit verschillende invalshoeken werd bekeken. Er werden presentaties gegeven over state-of-the-art ontwikkelingen om vervolgens hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens deze missie waren er ook diverse presentaties over data en het integreren en correleren daarvan. Deze data is benodigd om waarde te genereren ten behoeve van de patiëntenzorg. Wat opmerkelijk is, dat als het gaat om het halen van meerwaarde uit data en het koppelen van data, de verpleegkundige beroepsgroep in deze multidisciplinaire samenwerking niet vertegenwoordigd lijkt te zijn, terwijl de invloed van deze beroepsgroep op de zorg omvangrijk is. Het zou waarde toevoegend zijn als zij ook meedenken en bijdragen aan de vraagstukken ‘welke data te koppelen’ en machine learning en AI daarop toepassen waar mogelijk, wenselijk en gevalideerd. Met als doel waarde te creëren ten behoeve van het verpleegkundig handelen en de patiëntenzorg om de kwaliteit van zorg naar een hoger plan te tillen.

Download hier het missieboekje met informatie over de handelsmissie en alle deelnemende bedrijven (pdf)

Een indruk van deze handelsmissie:

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …