Nieuws

Kick Off Programma Verpleegkundig Leiderschap

Het programma Verpleegkundig Leiderschap in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is vrijdag 26 juni officieel van start gegaan door middel van een Kick Off Verpleegkundig Leiderschap. Een grote groep niveau 5 verpleegkundigen, unithoofden en RVE management waren aanwezig in het auditorium van het JBZ.

Het twee uur durende programma stond in het teken van Verpleegkundig Leiderschap en het invulling geven van de Verpleegkundig Leiderschap binnen het opbouwprogramma voor niveau 5 verpleegkundigen. Verschillende sprekers richtten hun woord vanuit het programma aan hen. De Frenetti-scan maakt onderdeel uit van dit programma door o.a. het uitvoeren van metingen in 2015, 2016 en 2017.

De Verpleegkundig Advies Raad (VAR) in de persoon van de voorzitter Britt Merrienboer beet de spits af en gaf in een heldere presentatie de basis voor het programma weer. Hierin kwam de aanleiding van het programma naar voren en de visie van de VAR die de basis legt voor het gehele programma Verpleegkundig Leiderschap. Britt werd op een ludieke wijze aangekondigd door de theatergroep van het JBZ: Theabelle. Zij kondigden de rode draad aan.

Prof. dr. Marieke Schuurmans, Chief Nursing Officer

Vervolgens lichtte prof. dr. Marieke Schuurmans, Chief Nursing Officer, in een videoboodschap toe waarom het belangrijk is om een verschil te maken in niveau 4 en niveau 5 verpleegkundigen. Verpleegkundig Leiderschap is voorbehouden aan iedere verpleegkundige en daarin krijgt de niveau 5 verpleegkundige een coachende rol.

 

 

 

 

 

JBZ Bo Leijten
Bo Leijten, verpleegkundige

Verpleegkundige niveau 4, Bo Leijten, blogt in de Nursing over niveau 4 en 5 op haar afdeling Neurologie. Zij gaf vanuit haar perspectief een presentatie. Zij zal het programma Verpleegkundig Leiderschap in haar blog vanuit haar functie onder de loep nemen en prikkelend zijn voor het programma team en de niveau 5 verpleegkundigen.

 

 

 

AH_9803
Theatergroep van het JBZ: Theabelle

Prof. Dr. R. Schilfgaarde, Raad van Bestuur, sprak namens de Raad van Bestuur over het belang van Verpleegkundig Leiderschap in het JBZ en dat JBZ enorm trots is om als eerste ziekenhuis in Nederland hiermee op deze schaal aan de slag te gaan. Daarna werd door middel van de Socrative App de kennis van de verpleegkundigen op een humoristische manier getest. De winnaar was uiteindelijk een niveau 4 verpleegkundige (dit was natuurlijk iemand undercover van Theabelle)!

 

 

AH_9786
Theatergroep en Frenetti in actie

Theatergroep Theabelle zorgde voor humor, prikkelende vragen en ontspanning gedurende het gehele programma. Zo ook werd er aan Freda Vasse van FRENETTI prikkelende vragen gesteld.

RVE manager H. de Blaauw sloot het officiële gedeelte af, waarin hij vertelde zelf ook niveau 4 verpleegkundige te zijn geweest. Hij is enorm trots op de organisatie dat de niveau 5 verpleegkundigen dit programma aangeboden wordt, zodat zij de niveau 4 verpleegkundigen op alle wijzen kunnen ondersteunen.

Kick off borrel JUNI 2015
Kick Off borrel

Het geheel werd afgesloten met een borrel en een hapje waarin iedereen nog even kon bijpraten over de vooral ontspannen humoristische middag met een licht informatief tintje.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …