Nieuws

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en watergezant Henk Ovink.

De Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) organiseert deze handelsmissie in samenwerking met Task Force Health Care en zakelijk missieleider Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Bedrijven uit de volgende sectoren nemen deel aan deze handelsmissie:

  • Life Sciences & Health (LSH)
  • Robotics/ AI
  • Climate Resilience

Over Boston

Boston geldt als wereldwijde hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences. 18 van ’s werelds 20 grootste biotechbedrijven zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten.

De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 Van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad. Onder andere het aan de Harvard Medical School verbonden Massachusetts General Hospital en het Brigham & Women’s Hospital.

De stad heeft het streven om niet alleen de best mogelijke zorg te leveren, maar ook om de stijging van de zorgkosten te beperken. Dit zorgt voor een grote belangstelling voor digitale innovaties in diagnose, behandeling en informatie-uitwisseling.

Bekijk hier het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)

Bekijk hier informatie over Frenetti uit het mission booklet (pdf, Engelstalig)

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …