Nieuws

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Tokio, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Task Force Health Care. De missie stond onder leiding van Hugo de Jonge, de minister van Gezondheid, Welzijn en Sport.

Ongeveer 11 bedrijven c.q. organisaties namen deel aan het programma. Deze missie stond in het teken van ‘gezond ouder worden en digitalisering’. We bezochten de ‘The 2nd Well Aging Society Summit Asia-Japan’ en daarnaast bezocht de groep enkele organisaties en zorginstellingen die innoverend bezig zijn op het gebied van gezond ouder worden en digitalisering.

Programma

We bezochten o.a. het ‘Silverwing Social Welfare Corp Shintomi nursing home‘. Dit is een innovatief verpleeghuis, dat 20 verschillende robotmodellen gebruikt om voor zijn bewoners te zorgen. De Japanse regering hoopt dat het een model zal zijn voor het benutten van de robotica-expertise van het land om te helpen omgaan met een steeds groter wordende groep oudere bevolking en een steeds verder afnemend aantal zorgprofessionals.

Ook bezochten we het ‘National Cancer Center Hospital‘. De missie van het National Cancer Center is niet alleen om de best mogelijke zorg, inclusief genomische geneeskunde, te bieden aan elke individuele kankerpatiënt, maar ook om het ontstaan ​​van kanker te voorkomen door risicogroepen te identificeren en door ontwikkeling en implementatie van effectieve preventiemaatregelen.

Daarna bezochten we ‘Kanagawa Prefecture’s Healthcare New Frontier ME-BYO’. Deze organisatie versnelt de vooruitgang in de gezondheidszorg via samenwerkingsverbanden tussen academie, industrie en overheid, geworteld in het ME-BYO-CONCEPT – een uniek antwoord op de vergrijzende samenleving van Japan. Het draait om het concept van “ME-BYO”, dat in de traditionele Oosterse geneeskunde wordt gedefinieerd als ‘gezond noch ziek’. Kanagawa Prefecture bouwt voort op dit concept door de toestand van het lichaam te classificeren als in een staat van constante overgang die niet strikt kan worden gecategoriseerd als zijnde gezond of ziek. Het aanpakken van ME-BYO houdt niet op bij de ziektesymptomen van een patiënt, maar streeft ernaar om de toestand van het lichaam als geheel aan te pakken en mensen aan te moedigen om een ​​proactieve benadering van gezondheid te volgen. 

Well Aging Society Summit Asia-Japan

Woensdag 16 en donderdag 17 stond in het teken van ‘The 2nd Well Aging Society Summit Asia-Japan‘ in Tokyo. Georganiseerd door het Ministerie van Economie, Handel en Industrie (METI) en mede georganiseerd door het Bureau voor Gezondheidsbeleid, het Kabinetsecretariaat Japan, het Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW), het Agentschap voor medisch onderzoek en ontwikkeling (AMED), Aging Japan en het Life Science Innovation Network Japan.

Diegenen die zich verder in het onderwerp willen verdiepen, kunnen hier het programma van de summit downloaden (pdf) om kennis te maken met experts uit dit kennisgebied.

Toespraak minister Hugo de Jonge

Op donderdag 17 oktober 2019 sprak minister Hugo de Jonge (VWS) op de Well Ageing Society Summit 2019. Hij prees Japan voor de vele innovaties waar het land om bekend staat en prees daarnaast de Nederlandse bedrijven die meeging tijdens deze handelsreis. Over Frenetti zei hij het volgende: “The IT-company called ‘Frenetti’ developed an innovative approach to manage nursing capital to improve the quality of health care professionals and the way their teams function as a whole by individual and team assessment.” Lees hier de volledige toespraak

Op vrijdag 18 oktober bezochten we de ‘San Advance Midorigaoka Rehabilitation & Day Care Service Facility’ dat wordt gerund door de Sanyo Homes Cooperation. Dit is een grootschalig Japans woningbouwbedrijf dat meerdere revalidatie- en ouderenzorgfaciliteiten exploiteert en ook betrokken is bij het ontwikkelen en testen van innovaties, zoals een nieuw ontwikkelde verpleegrobot die botbreuken voorkomt door valhulp. Zie hieronder een voorbeeld:

Wil je meer weten over deze toepassingen die gebruik maken van robotica, bekijk dan deze video van Sanyo Homes.

Healthcare in Japan & The Netherlands: Shared Challenges, Smart Solutions

Founder & CEO of Frenetti, Freda Vasse gaf een presentatie tijdens deze health missie. Op vrijdag 18 oktober in Osaka sprak zij tijdens het seminar ‘Healthcare in Japan & The Netherlands: Shared Challenges, Smart Solutions‘. Titel van de presentatie was: ‘A disruptive IT approach to Improve the Quality of Care through managing Nursing Capital and other Health Care Professionals – Performance Measurement, Learning and Optimization’.

Dit seminar was gericht op kennisuitwisseling en het verbinden van relevante Japanse en Nederlandse zorgverleners, bedrijven en agenten / distributeurs en werd bijgewoond door circa 54 relevante genodigden c.q. stakeholders uit de Japanse healthcare industrie.

Download hier het programma van de missie naar Japan

Wat heeft deze missie ons gebracht?

Het was een heel leerzaam programma. Het was indrukwekkend te zien hoe robotica het well being kan ondersteunen en dan met name de visie op het zo lang mogelijk in een well being situatie blijven. Ook op het gebied van research is er veel werk verricht en daarnaast was ook indrukwekkend het concept dat de food industry en restaurants betrokken worden bij een langer gezonder leven. Zij worden als ‘tweede ziekenhuizen’ gezien.

Een indruk van deze health missie:

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …