Nieuws

Freda Vasse moderator workshop tijdens symposium ‘Werken aan Verpleegkundig Leiderschap’

Op 21 januari 2016 organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis het symposium: ‘Werken aan Verpleegkundig Leiderschap’. Dit symposium wordt georganiseerd voor Medisch Managers, Verpleegkundigen, HR adviseurs, (bedrijfs)opleiders, VAR leden, Raad van Bestuur en Unithoofden.

Waarom dit symposium?

In het regeerakkoord 2014 is de regeling: ‘Kwaliteitsimpuls Zorgpersoneel’ afgesproken. Doel hiervan is een impuls geven aan de verbetering van kwaliteit van zorgpersoneel door te investeren in opleiding en ontwikkeling aan de hand van een strategisch opleidingsplan.

Het in 2013 ingevoerde onderscheid tussen niveau 4 en 5 verpleegkundigen in functie- en competentieprofiel en inschaling betekent dat er daadwerkelijk een onderscheid tussen deze rollen wordt gemaakt. Om de gewenste situatie van kwalitatieve verbetering te bereiken is het daarom van belang om opleidingsinterventies te richten op het ontwikkelen van het verpleegkundig rolmodel van met name niveau 5 verpleegkundigen. Hiervoor is binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis het opbouwprogramma ‘Verpleegkundig Leiderschap’ ontwikkeld.

Vandaar het symposium ‘Werken aan Verpleegkundig Leiderschap’.

Tijdens dit symposium worden handvatten uitgereikt om daadwerkelijk een verschil in MBO-HBO niveau te creëren waardoor er meer professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep naar voren komt. Met als doel: betere verpleegkundige patiëntenzorg.

Workshop ‘Leiding geven aan Verpleegkundig Leiderschap’ met Freda Vasse

Tijdens het symposium worden diverse workshops aangeboden. Freda Vasse treedt op als moderator bij de workshop ‘Leiding geven aan Verpleegkundig Leiderschap’ waarin Jean-Marc Reinold (Unithoofd Kortverblijf van het JBZ) en Idilia van Herpen (Unithoofd Neurologie van het JBZ) hun visie geven en hun ervaring delen.

Meer informatie over dit symposium vindt u hier op de website van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …