Nieuws

Frenetti aanwezig tijdens International Congres of Health Services in Brazilië

Frenetti was uitgenodigd door Task Force Health Care en het Nederlandse Consulaat in São Paulo om van 20 t/m 24 mei deel te nemen aan een healthcare-missie naar Brazilië.

De Braziliaanse zorgmarkt kampt met vergelijkbare uitdagingen als de Nederlandse – oplopende zorgkosten, een infrastructuur onder druk, een vergrijzende bevolking – alleen op een compleet andere schaal. Met ruim 209 miljoen inwoners is Brazilië de grootste zorgmarkt van Zuid-Amerika. De financiële houdbaarheid van Brazilië’s Unified Health System (SUS) is een grote zorg en dat heeft geleid tot een aantal vergaande hervormingen en innovaties.

Nederlandse vertegenwoordiging

Nederland staat wereldwijd bekend als een van de beste gezondheidszorgsystemen en is een van de meest innovatieve landen op dit gebied. Om Nederlandse innovatieve voorbeelden te laten zien en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking te verkennen, was Nederland aanwezig met 9 bedrijven en afgevaardigden van zorg-, onderzoek- en onderwijsinstituten, 7 docenten en/of hoogleraren op de HIMSS- en CISS-conferenties en 2 exposanten op de Hospitalar 2019-beurs van 21 tot 24 mei.

Bekijk hier het programma van de CISS

Frenetti’s bezoek aan Hospitalar

Met een select gezelschap uit de Nederlandse zorgwereld bezochten we Hospitalar, de grootste zorgbeurs van Zuid-Amerika en hebben we de hoofdrolspelers uit de zorgmarkt in Brazilië ontmoet. Op het International Congres of Health Services – CISS – was er een round table met Nederlandse sprekers.

In deze week vond ook de verkenning op samenwerking tussen Frenetti en Akademy plaats naast het leren kennen van andere Nederlandse bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de problemen en uitdagingen in de zorg.

Ook bezochten we één van de UBS locaties voor community care in São Paulo, een stad van 12 miljoen mensen. We hebben veel geleerd over de triage en de inzichten die grafieken geven om de geboden gezondheidszorg transformatief te verbeteren.

Individuele matchmaking

Om het Braziliaanse gezondheidssysteem te leren kennen en lokale partners te vinden, organiseerde het consulaat-generaal van Nederland in São Paulo een matchmaking-programma dat plaatsvond tijdens de Hospitalar beurs. Frenetti is geïntroduceerd aan twee Braziliaanse zorginstellingen en aan een huisartsenpost en eerstelijnsgezondheidszorgorganisatie van de gemeente São Paulo. Deze kennismakingen waren erg informatief en mede gebaseerd op leren van elkaar en verkennen van mogelijk toekomstig samenwerken. 

Bekijk hieronder enkele foto’s van deze handelsmissie:

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …