Nieuws

4 Friese ziekenhuizen starten met de Professionaliteitscan

De 4 Friese ziekenhuizen; Medisch Centrum Leeuwarden, Tjongerschans, Nij Smellinghe en Antonius zorggroep starten gezamenlijk met de Professionaliteitscan. De scan maakt onderdeel uit van het gezamenlijke project ‘Fries kwalificatiehuis, de mbo en hbo verpleegkundigen in hun kracht!’. De scan is gepresenteerd tijdens een gezamenlijke kick-off.

Het gezamenlijke project

Ook de 4 Friese ziekenhuizen willen voortvarend handelen m.b.t. de nieuwe beroepsprofielen die er liggen voor mbo en hbo verpleegkundigen (project 2020 V&V) en willen zich tijdig kwalificeren voor de ziekenhuiszorg 2020. Zij zijn dit project samen aangegaan om de krachten te bundelen.

De toekomstige ontwikkelingen in de zorg vragen van zorgprofessionals:

  • Vakbekwaamheid
  • Samenwerkend vermogen
  • Lerend vermogen

Inzet van de Professionaliteitscan

De Professionaliteitscan zal in kaart brengen welke kwaliteiten aanwezig zijn, welke ambities de verpleegkundigen hebben en waar, in de breedste zin van het woord, gekeken kan worden naar teamsamenstelling, ontwikkelmogelijkheden, het aanbieden van opleidingen naar behoefte en interne scholing.

Freda Vasse heeft op uitnodiging tijdens de kick-off een presentatie gegeven over de scan, de achtergrond en ontstaanswijze en wat het instrument kan betekenen voor zowel de organisatie als de verpleegkundige in relatie tot het nieuwe beroepsprofiel, de functieomschrijving en het doel van de organisatie.

Elk ziekenhuis gaat aan de slag volgens een eigen planning waarbij niet alleen gestart wordt met de Professionaliteitscan, maar ook met o.a. de Zorgzwaartescan.

De 4 ziekenhuizen zetten de Professionaliteitscan eerst in op hun proeftuinen. Binnen de proeftuinen bereiden teams zich voor op het werken met de nieuwe beroepsprofielen. In een latere fase wordt de Professionaliteitscan aan alle verpleegkundigen aangeboden.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Frenetti in delegatie mee op health missie naar Japan

Van 14 t/m 18 oktober nam Frenetti deel aan een Life Sciences & Health Mission naar Japan. Deze missie werd georganiseerd …

Leerzame economische missie naar Boston

Frenetti reisde van 16 tot en met 19 juli af naar Boston, als deelnemer aan de delegatie van een economische missie, in aanwezigheid …

Frenetti op economische missie naar Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Frenetti gaat van 16 tot en met 19 juli mee met een economische missie naar Boston, in aanwezigheid van minister-president …